»

LIETUVOS RESPUBLIKOS AMBASADA RUSIJOS FEDERACIJOJE

PRANEŠIMAS SPAUDAI

LIETUVOS VIZŲ CENTRO ATIDARYMAS

Šių metų kovo 14 dieną Maskvoje Šengeno vizų prašytojams duris atvers pirmasis Lietuvos vizų centras, kurį atidaro Lietuvos Respublikos ambasada Rusijos Federacijoje bendradarbiaudama su kompanija „VFS Global“ . Lietuvos vizų centras atidaromas adresu:

Stanislavskio g. 11, sekcija III,

109004 Maskva (metro „Taganskaja“)

Kontaktinis telefonas: +7 499 4260359, el.p.: info.lithu@vfshelpline.com

Jau nuo kovo 8-osios bus galima gauti  informaciją  apie vizų išdavimą telefonu +7 (499) 426-0359 bei tinklalapyje www.vfsglobal.com/lithuania/russia. Vizų centras lankytojus priiminės darbo dienomis  nuo 9 iki 17 valandos.

Rusijos piliečiams, vykstantiems į Lietuvą turizmo ar verslo reikalais, aplankyti giminių bei draugų Šengeno, vizos gavimo procedūra taps daug paprastesnė – nebereikės stovėti eilėse prie ambasados, dokumentus galės pateikti įgaliotas asmuo, bus sudaryta galimybė atsiskaityti vietine valiuta, taip pat debeto ar kredito kortele. Vizų centre bus teikiamos ir papildomos paslaugos – draudimo, fotografavimo, kopijavimo, spausdinimo, kurjerio, konsultavimo ir anketų pildymo. Vizų centro tinklalapyje bus galima sekti savo dokumentų apdorojimo proceso eigą, gauti SMS pranešimą apie išduotą vizą ir panašiai.

Šengeno viza taps labiau prieinama atokesniuose Rusijos regionuose gyvenantiems piliečiams. Jiems nebereikės vykti į Maskvą arba ieškoti  tarpininkų, kurie galėtų pateikti dokumentus ambasadai. Jau kovo mėnesio pabaigoje – balandžio pradžioje dokumentus Šengeno vizoms į Lietuvą gauti bus galima teikti vizų centrams Novosibirske, Krasnojarske, Vladivostoke, Irkutske, Chabarovske, Nižnij Novgorode, Rostove prie Dono, Sočyje, Samaroje, Jekaterinburge, Kazanėje, Krasnodare, Ufoje, o nuo gegužės mėnesio planuojama ir Saratove bei Omske.